DMU - Fyens motorsport - ALMK -

Til forsiden

Hvad er trial ?

Hvor kan jeg prøve ?

Hvad koster det ?

Hvilken motorcykel ?

Medlemskab og Licens

Reglement

Trial sporten er for alle !!  unge som gamle.

Trial er en MC sport, der modsat de fleste andre MC sportsgrene, ikke går ud på at køre hurtigst,  men derimod går det ud på at beherske sin MC i vanskeligt terræn, uden at berøre jorden med fødderne. Man gennemkører en af gangen, korte afmærkede terrænafsnit, hvor man bliver "bedømt" og får så et antal strafpoints, alt efter hvor mange gange man har haft foden på jorden, men læs mere om det i reglementet.  

Stævnerne er arrangeret så alle kan deltage, fra den absolutte nybegynder, til DM eliten, sektionerne er afmærket så alle kan gennemføre, uanset ens niveau.  I de sidste par år er der ligeledes kommet en del Classic kørere til, også disse kørere og deres gamle ofte tunge maskiner kan gennemføre et trial med succes 

Der køres på specielle trialmotorcykler, der udmærker sig ved lav vægt, og en fantastisk smidig motor. typisk mellem 250cc og 300cc. Mærkerne er mindre kendte som Montesa, Beta, Scorpa, Gas Gas og Sherco,  alle Europæiske fabrikker.

Trial kan køres alle steder, hvor terrænet er lidt kuperet og hvor man selvfølgelig har fået ejerens tilladelse, en trialcykel skal være støjdæmpet som en gade MC, så støjen er meget sjældent et problem.

Der er omkring 75 trialkørere i DK.  der køres ca. 20 trialstævner om året, hvis du klikker dig igennem linksene til venstre, kan du blive meget klogere, så vi en dag håber at kunne byde dig velkommen i en af de mest facinerende MC sportsgrene der findes.      

 

Denne side er designed af Finn Lund /Hans Jørn Beck